Om Historisk Samfund for Fyn

Om Historisk Samfund – v1
Historisk Samfund for Fyn er en selvejende forening, hvis formål er at øge den historiske bevidsthed i et regionalt perspektiv og fremme studiet af den fynske øgruppes historie. Foreningen udbreder kendskabet til den fynske historie gennem udgivelsen af Fynske Årbøger samt gennem historiske Arrangementer i form af udflugter til historiske lokaliteter, foredrag med videre.

Om Fynske Årbøger
Fynske Årbøger udkommer en gang om året i november måned. Årbogen bringer fynske erindringer, fynsk lokalhistorie og danmarkshistorie med fynsk vinkel til medlemmerne af Historisk Samfund for Fyn og alle andre med interesse for den fynske historie. Vi sætter en ære i både at bringe artikler af professionelle historikere fra museer, arkiver og universiteter samt af lægmænd med viden om Fyn og Fyns historie.

Digitale årbøger
Alle de gamle årgange af Fynske Årbøger er digitaliseret, så alle artikler fra 1908 og frem kan downloades ved at følge dette link: Søg i Fynske Årbøger. Der er adgang til artikler i årbøger, der er mere end 5 år gamle.
De nyeste årbøger, og restoplageret af de ældre årbøger, kan købes ved henvendelse til
Aase Windeballe, Valmuevænget 11, 5540 Ullerslev, Tlf. 6535 1822, Mail: boeger@histfyn.dk
IBAN: DK1020006883449914 – Swiftadresse: NDEADKKK.

Lokalhistorie
Historisk Samfund for Fyn er naturligvis ikke den eneste forening, der beskæftiger sig med Fyns historie. På de efterfølgende sider har vi derfor samlet forskellige informationer, der kan bringe dig videre, hvis du søger mere historisk viden om Fyn.

De andre fynske årbøger
Hvert år udgiver de fynske museer, arkiver og foreninger deres årbøger med artikler om Fyns historie. Historisk Samfunds for Fyn samler indholdsfortegnelserne fra alle de fynske årbøger og præsenterer dem her på siden, så man nemt kan orientere sig i den nyeste viden.
Klik på Andre fynske årbøger.

Links til lokalhistorien
Her finder du links til fynske museer, arkiver, tidsskrifter med mere, der arbejder med den fynske lokalhistorie. Klik på Links

Sidst redigeret